duminică, 10 ianuarie 2010

Dudes, serios? Continuam sa vorbim despre dragoste?

Prima din anul asta e in pre-sesiune si e legata de dragoste? Asta te intrebi?
Ai gresit. Dupa cum am zis nu e dragoste e iubire. Si nu e burghez, nu e aristocrat, nu e meritocrat (ar fi fost frumos nu? si e atit de folosit in ultima vreme...).
Iluzia nr. 1:
Iubireea e generata de cei care au inventat Valentine's Day, The Easter Bunny, Halloween, Flag Day... adica de americani right? :))) i love you guys!

Iluzia nr.2:
Existenta dragostei/dragostii/dragastozitatiunii

Iluzia nr.3:
Ca articolul asta va fi de vreo importanta (stiu ca nu ti-ai facut-o dar imi place sa-mi ofer o credibilitate oarecare).

Iluzia nr 5:
Ca exista iluzia nr 4.

Ziceam ca iubirea e elementul de realitate si ca dragostea e un fel de expozitiune continuata de punctul culminant. Iubirea e Dumnezeu. La fel de multa fictiune, structura tip treime, dar mai ales la fel de existenta!(pauza , ce? stii macar ce zici?) aaaa... sper!
Fie ca e pierduta, fie ca e descoperita miraculos prin "the burning bush" (pun semi-intended), fie ca e inexistenta in viata unuia, e parte a structurii omului asa cum lecitina din soia e parte din cappucino-ul de post.
Cu totii o stim, cu totii ii refuzam existenta, cu totii cu totii cu totii.
Pina la urma ce naiba e iubirea? E o legatura strinsa, dar destul de larga incit sa te poti arata pe tine in intregime.
Astept sa vad ce-am mai gresit .
Citi-mi-ati blogu' !

Un comentariu:

  1. Am inteles delimitarea asta conceptuala intre Iubire si Dragoste. E chiar platonica ideea. Acolo sus, printre norisori, avem Dragoste, care se reflecta in apele umanitatii ca Iubire, nu? Scuze, nu ma puteam abtine, trebuia sa fiu liric. Lasind deoparte norisorii si reflectia apei, diferenta dintre mentalitatile noastre este una fundamentala: tu esti genul de om care considera ca exista valori. Pentru mine, ele exista, dar numai la un nivel social, efemer. Nu pot sa spun ca exista Iubire, cum nu pot afirma ca exista Adevar, Dreptate, Morala - intr-un sens platonic. Trecind de asta, desi ne aflam intr-un impas, in vocabularul meu nu poate sa existe definitia ta a Dragostei si nici delimitarea pe care ai facut, but I'll keep it in mind. De aici, poate, confuzia dragoste/iubire. Argumentele mele sunt generate de umanitatea din noi. Problema Amorului, a existat de mult timp, sa crezi in secolul 21 ca Iubirea este un produs al Americii este exagerata. Tristan nu cred ca minca McBurgeri, cind ii era foame. Cum nu cred ca ii trimitea Isoldei o felicitare si un buchet de flori pe data de 14 februarie. Sa crezi asta, e pueril. - toate acestea legate de prima Iluzie. Revenind, chiar daca am stabilit diferenta dintre Iubire si Dragoste,chiar daca am stabilit ca Dragostea nu este posibila Omului, atunci ramine de analizat Iubirea. As tinde sa te contrazic si sa sustin ca Iubirea, fiind umana, poate fi orice: aristocrata, burgeza, meritocrata etc..Aici apare si problema definirii acestui concept, atit de controversat. Iubirea poate fi supusa oricarui supliciu. Cred ca iti inteleg punctul de vedere si incercarea ta de a mai salva ceva din Iubire - o salvezi rupind latura umana, transformind-o in Dragoste. Din pacate, draga Alex, chiar daca facem asta, pe noi, nu ne ajuta prea mult. Ajungem la ceea ce nu putem avea, ajungem la ceva utopic...

    RăspundețiȘtergere